ویدئو پروژکتور

انواع ویدئو پروژکتور

انواع ویدئو پروژکتور

انواع ویدئو پروژکتور بر اساس کاربرد آنها: همانطور که اطلاع دارید، تکنولوژی به صورت روزانه در حال رشد و و پیشرفت می باشد و این پیشرفت ها نیز باعث می شود تا لوازم الکترونیکی بهبود های بزرگی داشته باشند. ویدئو پروژکتور ها، یکی از این پیشرفت ها بوده است که در سالهای گذشته با افزایش تولید و کاهش قیمت این محصولات، پروژکتور ها حتی به محیط های خانگی نیز وارد شده اند و همین موضوع باعث شده تا انواع ویدئو پروژکتور که قبلا در دسته بندی های بسیار محدودی طبقه بندی شده بودند، امروزه در دسته بندی های بیشتری باشند.

انواع ویدئو پروژکتور ممکن است با توجه به مشخصه های مختلفی دسته بندی شوند، اما در اینجا ما انواع پروژکتور بر اساس تکنولوژی ساخت، وضوح تصویر، منبع نوری و … را مورد بررسی قرار داده ایم تا اطلاعات بیشتری در مورد این دسته از محصولات الکترونیکی داشته باشید.

ویدئو پروژکتور

پروژکتورها که به دلیل توانایی های خود در ایجاد تصاویر با استفاده از تابش نور توسط لنز شفاف و مینیاتوری شناخته شده اند. در اصل پروژکتور ها دستگاه های نوری هستند که تصویر را بر روی هر سطحی پخش می کنند. سطحی که معمولاً یک پروژکتور برای نمایش تصاویر روی آن ساخته می شود، صفحه پروژکتور نامیده می شود. در تکنولوژی های جدید استفاده شده، حتی نیازی به تابش نور نیست. پروژکتور های لیزری که امروزه در بازار موجود هستند، می توانند با استفاده از لیزر، تصویر مورد نظر شما را با کیفیت مناسب بر روی سطوح به نمایش بگذارند.

انواع پروژکتور

پروژکتورها بر اساس کاربردهایشان معمولاً به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند. برخی از انواع شناخته شده دیتا پروژکتور عبارتند از:

انواع پروژکتور

  • پروژکتور 4k
  • پروژکتور ال ای دی
  • پروژکتور LCD
  • پروژکتور قابل حمل
  • ویدئو پروژکتور لیزری
  • پروژکتور DLP
  • پروژکتور لامپ دار
  • مینی ویدئو پروژکتور
  • پروژکتور جیبی
  • پروژکتور تلویزیون دار
  • پروژکتور فیلم
  • پروژکتور پرتاب کوتاه
  • پروژکتور کلاس درس
  • انواع ویدئو پروژکتور و ویژگی های آنها

پروژکتور 4K

با رابط سخت افزاری USB و وضوح 4K، ویدئو پروژکتور 4K یکی از پرطرفدارترین انواع پروژکتورها هستند. آنها می توانند از طریق بلوتوث، وای فای و USB به دستگاه ها متصل شوند و دارای فناوری نمایش DLP داخلی هستند. این پروژکتور ها به دلیل کیفیت و وضوح تصویر بالایی که ارائه می کنند، برای محیط های خانگی و محیط هایی که نیاز به پروکتور هایی با کیفیت تصویر بسیار بالا دارند مناسب می باشد.

پروژکتور LCD

پروژکتورهای LCD که به عنوان جایگزین های مدرن پروژکتورهای اسلاید یا سربار نیز شناخته می شوند، یکی از انواع ویدئو پروژکتور هایی هستند که ویدئو و تصاویر را بر روی پرده نمایش پروژکتور یا هر سطح صاف دیگری نمایش می دهند.

پروژکتور LCD

پروژکتور LCD معمولاً خروجی کنتراست کمتری تولید می کنند و نیاز به نگهداری فیلتر دارند. این شامل یک لامپ، سه پانل کریستال مایع، فیلترها و یک منشور است که برای ایجاد تصویر روی صفحه مورد نیاز است. آنها تولید رنگ بسیار خوبی دارند و بسیار مقرون به صرفه هستند. آنها معمولاً برای اهداف حرفه ای مانند ارائه، سمینارها و جلسات مورد استفاده قرار میگیرند.

پروژکتور قابل حمل

ویدئو پروژکتور پرتابل یا قابل حمل یک پروژکتور کوچک و قابل حمل است که معمولاً به سه روش مختلف کار می کند. این نوع از پروژکتور ها معمولا درگاه های فیزیکی کمتری دارند و همین موضوع نیز باعث شده تا درگاه هایی مانند بلوتوث و وای فای در آنها قرار بگیرد و به راحتی می توانید محتوا را از هر دستگاهی بر روی پروژکتور پخش کنید.

وضوح تصویر در این پروژکتور ها می تواند تا FULL HD باشد، اما در بسیاری از موارد به دلیل محدودیت هایی که در این محصولات به دلیل اندازه و وزن آنها در نظر گرفته شده است، ممکن است روشنایی دستگاه به اندازه دستگاه های قابل نصب نباشد.

پروژکتورهای لیزری

پروژکتورهای لیزری که کنتراست بیشتری نسبت به پروژکتور های مبتنی بر لامپ دارند و همچنین این پروژکتور ها دارای روشنایی و کیفیت تصویر بسیار بالایی هستند. در این پروژکتور ها منبع نوری لامپ حذف شده است و به جای آن لیزر نور را بر روی صفحه پخش می کند و همین موضوع نیز باعث شده تا روشنایی و کنتراست دستگاه بیشتر از پروژکتور های معمولی باشد.

پروژکتورهای لیزری

یک پروژکتور لیزری با تغییر پرتوهای لیزر روی صفحه، تصاویر و فیلم ها را به نمایش میگذارد. با توجه به قیمت نسبتا بالاتری که این دستگاه ها دارند، معمولا برای محیط هایی استفاده می شوند که کاربری و کیفیت در اولویت باشد و قیمت در اولویت دوم قرار داشته باشد.

پروژکتور DLP

ویدئو پروژکتورهای DLP (Digital Light Processing) یک نوع فناوری پروجکشن تصویر هستند که توسط شرکت تگزاس اینسترومنت توسعه داده شده است. در این فناوری، تصویر توسط یک چرخشی از آینه‌های کوچک و میله‌های رنگی ساخته می‌شود که به عنوان “دیجیتال میکرو میرور” شناخته می‌شوند. این آینه‌ها به صورت سریع تغییر جهت می‌دهند تا نور را به سمت صفحه نمایش منتقل کنند و تصویر را ایجاد کنند.

فرآیند کار DLP به این صورت است: ابتدا منبع نور (معمولاً لامپ یا LED) نور را از طریق یک چرخشی از آینه‌ها به سمت یک پرده رنگی ارسال می‌کند. این پرده دارای میله‌های رنگی (قرمز، سبز، آبی) است که به صورت متناوب نور را ترشح و از طریق آینه‌های دیگر به سمت صفحه نمایش منتقل می‌کنند.

پس از این مراحل، تصویر نهایی روی صفحه نمایش تشکیل می‌شود. یکی از مزایای این فناوری درخشندگی و کنتراست بالا در تصاویر، کمترین تحت تاثیر قرار گرفتن از فاکتورهای افت تصویر و سبکی کوچکتر نسبت به برخی دیگر از تکنولوژی‌های پروژکتور است.

پروژکتور لامپ دار

این نوع از پروژکتور ها برخلاف مدل های دیگر از منبع نوری لامپ برای ایجاد نور و تصویر بر روی پرده نمایش استفاده می کنند. معمولا این دسته از پروژکتور ها، دارای قیمت پایینتری می باشند و اگر قصد خرید پروژکتور ارزان قیمت را داشته باشید، معمولا باید از دستگاه هایی استفاده کنید که دارای منبع نوری لامپ هستند.

ویدئو پروژکتور جیبی

ویدئو پروژکتور جیبی که به طور گسترده با نام های مختلفی مانند پروژکتور دستی، پروژکتور موبایل، پیکو پروژکتور و مینی پروژکتور شناخته می شوند، پروژکتورهای تصویری هستند که با ابعاد بسیار کوچک ساخته شده اند و می توانید به راحتی آنها در مانند یک موبایل جا به جا کنید. سخت افزار و نرم افزار به اندازه پروژکتور جیبی کوچک شده اند و می توان از آنها برای پخش تصاویر استفاده کرد. آنها مشابه پروژکتورهای کوچک هستند و اصول کار و خروجی یکسانی دارند.

ویدئو پروژکتور جیبی

پروژکتور تلویزیون دار

ویدئو پروژکتور های تلویزیون دار، پروژکتور هایی هستند که می توانید به جای تلویزیون نیز از آنها استفاده کنید. البته که هیچ پروژکتوری به صورت داخلی دارای گیرنده برای تلویزیون نمی باشد، اما شما می توانید بعد از خرید پروژکتور با استفاده از یک اندروید باکس یا گیرنده دیجیتال، پروژکتور خود را به پروژکتور تلویزیون دار تبدیل کنید و به راحتی شبکه های تلویزیونی را در ابعاد فوق العاده بزرگ مشاهده کنید.

ویدئو پروژکتور پرتاب کوتاه

ویدئو پروژکتور پرتاب کوتاه یک نوع ویدئو پروژکتور است که امکان نمایش تصاویر بزرگ با فاصله‌ی نزدیک‌تر به صفحه نمایش را فراهم می‌کند. در این نوع پروژکتور، فاصله‌ مورد نیاز برای پخش تصویر به صورت چشم‌ نواز کاهش یافته و معمولاً از چند سانتیمتر تا چند ده سانتیمتر فاصله از صفحه نمایش کافی است.

برای دستیابی به این ویژگی، ویدئو پروژکتورهای پرتاب کوتاه از لنز‌های خاصی استفاده می‌کنند که نور را به صورت وسیع‌تر و در زاویه کم‌تری به سمت صفحه نمایش هدایت می‌کنند. این نور یک تصویر بزرگ و واضح را بدون نیاز به فاصله زیادی از صفحه نمایش ایجاد می‌کند.

ویدئو پروژکتورهای پرتاب کوتاه برای مصارفی مانند نمایش تصاویر در کلاس‌های آموزشی، جلسات کسب و کار، موزه‌ها، نمایشگاه‌ها و حتی در منزل برای سینمای خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع پروژکتورها به دلیل کاهش نیاز به فضای بزرگ و فاصله‌ دورتر از صفحه نمایش، برای مکان‌هایی با فضای محدود و مناسب هستند.

ویدئو پروژکتور کلاسی

ویدئو پروژکتور آموزشی، یکی از پرکاربردترین انواع ویدئو پروژکتور است که امروزه در بسیاری از محیط های آموزشی می توانید آنها را مشاهده کنید. این نوع پروژکتور ها روشنایی بالایی دارند و به راحتی می توانند در محیط هایی با روشنایی روز فعالیت داشته باشند. همچنین با توجه به اینکه در یک مرکز آموزشی، ویدئو پروژکتور ها با تعداد زیادی در کلاس های مختلف قرار می گیرند، معمولا قیمت این دستگاه ها مقرون به صرفه تر از پروژکتور های دیگر است.

البته که قیمت پایین این محصولات به دلیل استفاده از منبع نوری لامپ، وضوح تصویر پایینتر نسبت به پروژکتور های خانگی و حذف برخی از قابلیت هایی است که در یک مجموعه آموزشی کاربردی ندارد. برای مثال وضوح تصویر بالا برای یک کلاسی درس، مزیت خاصی محسوب نمی شود و نیاز به این قابلیت نخواهید داشت.

ویدئو پروژکتور خانگی

تا چند سال پیش، تنها افرادی امکان راه اندازی یک سینمای خانگی را داشتند که حاضر بودند هزینه های سنگینی برای خرید امکانات مورد نیاز برای راه اندازی سینمای خانگی را پرداخت کنند، اما امروزه، تقریبا هر کسی می تواند یک سینمای خانگی را در محیط خانگی مورد نظر خود راه اندازی کند. شما حتی می توانید با هزینه ای کمتر از 10.000.000 تومان، یک سینمای خانگی راه اندازی کنید که فیلم های سینمایی را در ابعاد بزرگ تماشا کنید.

ویدئو پروژکتور خانگی

خرید ویدئو پروژکتور خانگی تقریبا برای هر کسی ممکن شده است. در زمان خرید پروژکتور خانگی باید به وضوح تصویر، نسبت کنتراست و خروجی روشنایی توجه داشته باشید. البته که این ویژگی ها در مدل های مختلف پروژکتور بسیار متفاوت هستند و شما نیز باید با توجه به نیاز های خود از پروژکتور تصمیم به خرید محصول مورد نظر بگیرید. برند های مختلفی از جمله، اپسون، بنکیو، پاناسونیک، ویوسونیک و … که از معتبر ترین برند های سازنده پروژکتور هستند، پروژکتور های خانگی را تولید می کنند.

ویدئو پروژکتور تجاری اداری

یکی دیگر از انواع دیتا پروژکتور هایی که خرید آنها در بازار بسیار رایج است، محصولات اداری می باشند. این محصولات از نظر مشخصات، شبیه به پروژکتور های کلاسی می باشند و معمولا می توانید یک پروژکتور کلاسی را به عنوان پروژکتور اداری نیز استفاده کنید. روشنایی بالا، اصلی ترین ویژگی است که در زمان خرید ویدئو پروژکتور اداری باید در نظر داشته باشید.

این پروژکتور ها معمولا برای ارائه فایل هایی از جمله اکسل، جدول، نمودار و موارد مشابه مورد استفاده قرار میگیرند و همین موضوع نیز باعث شده تا نسبت کنتراست در این محصولات مهم تلقی شود.

ویدئو پروژکتور گیمینگ یا مخصوص بازی

دیتا پروژکتور های گیمینگ، دستگاه هایی هستند که نرخ تاخیر بسیار پایین تری نسبت به دیگر پروژکتور ها دارد. در نظر داشته باشید که این تاخیر پایین باعث می شود تا در بازی های اکشن، به خوبی عکس العمل نشان دهید.

با اینکه کیفیت تصویر ویدئو پروژکتور گیمینگ بسیار بالاست، اما باید توجه داشته باشید که قیمت این محصولات نیز معمولا بالاتر از پروژکتور های دیگر موجود در بازار است. پروژکتور های مخصوص بازی را می توانید به راحتی به انواع کنسول بازی، کامپیوتر های خانگی و لپ تاپ متصل کرده و تصاویر مورد نظر خود را با استفاده از آنها به نمایش بگذارید.

جمع بندی

در این مقاله، به بررسی انواع ویدئو پروژکتور و کاربرد هر کدام از آنها پرداختیم. در نظر داشته باشید که ممکن است انواع دیگری از پروژکتور ها نیز در بازار موجود باشند و با توجه به اینکه ویدئو پروژکتور ها در دسته بندی های مختلفی طبقه بندی شده اند این موضوع صدق می کند. اما به صورت کلی، در بازار رایجترین انواع پروژکتور، همین مواردی هستند که در این مقاله به آنها اشاره کرده ایم. در صورتی که سوالی داشتید، می توانید در بخش کامنت های همین پست با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *