ویدئو پروژکتور

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

با بررسی های انجام گرفته، متوجه شدیم که هیچ آموزش جامعی برای انتخاب ویدئو پروژکتور در وب فارسی وجود ندارد. همین موضوع باعث شد تا به فکر تدوین مقاله راهنمای جامع خرید ویدئو پروژکتور را تدوین کنیم.

دستگاه های ویدئو پروژکتور، مدتهاست که برای محیط های مختلف از جمله خانگی، آموزشی، اداری و برخی از محیط های دیگر مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاه ها می توانند تصاویر بسیار بزرگ را با کیفیت تصویر خیره کننده به نمایش بگذارند که برگ برنده آنها نسبت به دیگر نمایشگر ها می باشد. با استفاده از ویدئو پروژکتور ها، می توانید تجربه سینما را در محیط های مختلف ارائه کنید.

اما اگر قصد خرید پروژکتور را داشته باشیم، همه چیز به این سادگی نیست و متغیر های مختلفی وجود دارد که باید به آنها توجه کنیم. در اینجا ما راهنمای خرید ویدئو پروژکتور و انتخاب یک پروژکتور مناسب با نیاز های شما را ارائه کرده ایم. در زمان خرید دیتا پروژکتور، شما می توانید با اطلاعاتی که در این مطلب ارائه شده است، به خوبی نیاز های خود را تشخیص دهید و پروژکتور مناسب را انتخاب کنید.

راهنمای کامل انتخاب ویدئو پروژکتور مناسب

پروژکتور ها از نظر کاربرد، دارای دسته بندی های مختلفی هستند و مدل های متفاوتی برای هر کدام از آنها در نظر گرفته شده است که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم:

راهنمای کامل انتخاب ویدئو پروژکتور مناسب

پروژکتور سینمای خانگی

اگر میخواهید همه جانبه ترین تجربه تماشای فیلم را داشته باشید، باید یک پروژکتور سینمای خانگی تهیه کنید و نه یک پروژکتور تجاری یا اداری. پروژکتوری که برای سینمای خانگی ساخته شده است، بیشتر بر ارائه کیفیت تصویر با کنتراست بالا، سیاهی عمیق و اشباع رنگی غنی تمرکز دارد.

بهترین عملکرد ویدئو پروژکتور خانگی در محیط هایی است که قابلیت کنترل نور محیط با استفاده از پرده، پنجره یا موارد مشابه وجود دارد. پروژکتورهای سینمای خانگی، معمولاً به اندازه انواع دیگر روشنایی ندارند، زیرا در یک فضای کنترل شده و تاریک کار می کنند و بنابراین نیازی به غلبه بر نور محیط نیست.

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی

شاید هنگام انتخاب پروژکتور خانگی، دستگاهی را انتخاب کنید که وضوح تصویر 4K دارد و سازگاری HDR را ارائه دهد. البته که بیشتر افراد احتمالا به یک پروژکتور 1080p راضی باشند، اما با خرید یک پروژکتور سینمای خانگی 4K تصویری با کیفیت بالاتر دریافت می‌کنید که حواس بصری شما را به وجد می‌آورد.

هنگامی که اندازه صفحه نمایش خود را در نظر میگیرید، تهیه یک پروژکتور سینمای خانگی 4K بسیار مهم است. در حالی که ممکن است نتوانید تفاوت را به راحتی در یک تلویزیون صفحه تخت کوچک مشاهده کنید، در یک صفحه سینمای بزرگ، پیکسل ها در سطح بیشتری پخش می شوند، بنابراین می توانید پیکسل های بیشتری را در یک پروژکتور با وضوح بالاتر مشاهده کنید. به صورت کلی می توان گفت پروژکتور با وضوح بالاتر، تعداد پیکسل بیشتری را به نمایش میگذارد و معمولا قیمت بالاتری نیز دارد.

پروژکتورهای سینمای خانگی معمولاً دارای نسبت تصویر اصلی 16:9 HD هستند، که فرمتی است که HDTV در آن پخش می شود.

ویدئو پروژکتور اتاق نشیمن

اتاق نشیمن یک چالش منحصر به فرد برای علاقه مندان به پروژکتور است. شما می خواهید صفحه نمایش بزرگ داشته باشید که نور روشن را ارائه می کند. البته که نور محیط نیز معمولا بالاست و از آنجا که دکوراسیون اتاق پذیرایی مهم است، باید پروژکتوری با فاصله پرتاب بسیار کوتاه را انتخاب کنیم.

عملا می توان گفت بهترین انتخاب، پروژکتورهای فاصله نزدیک می باشند! این دستگاه‌ها مستقیماً زیر صفحه فیلم قرار می‌گیرند، بنابراین می‌توانند یک تصویر رنگارنگ بسیار روشن در فاصله پرتابی بسیار کوتاه ایجاد کنند.

نصب آنها در مقایسه با پروژکتور های معمولی یا پرتاب متوسط ساده تر است، زیرا احتمالاً به کابل کشی کمتری از منبع ویدیوی خود به پروژکتور نیاز خواهید داشت. علاوه بر این، می توانید از یک صفحه نمایش جذب کننده نور محیط استفاده کنید تا به شما در کاهش تاثیر نور در محیط کمک کند و تمرکز بر روی تصویر پروژکتور باشد.

مانند راهنمای انتخاب رزولوشن پروژکتور سینمای خانگی، در این نوع از پروژکتور ها نیز بسته به نیاز های خود میتوانید وضوح تصویر مختلف را مشاهده و انتخاب کنید.

راهنمای انتخاب ویدئو پروژکتور اداری تجاری

پروژکتورهای تجاری عمدتاً برای نمایش تصاویر ثابت مانند نمودارها و اسلایدهای پاورپوینت ساخته می شوند، اما برای استفاده های چند رسانه ای و سرگرمی نیز عملکرد خوبی دارند.

وقتی صحبت از پروژکتورهای اداری می شود، همه چیز به روشنایی مربوط می شود. محیط های اداری معمولاً به خوبی روشن می شوند و همین موضوع نیز ممکن است چالشی برای پروژکتور های این محیط ایجاد کند. اما با یک پروژکتور تجاری فوق العاده روشن، می توانید به راحتی در مقابل یک صفحه نمایش بزرگ، ارائه های خوبی را انجام دهید.

می توانید با یک پروژکتور معمولی یا پرتاب کوتاه کار کنید. ما معمولاً استفاده از یک پروژکتور پرتاب کوتاه را توصیه می کنیم تا بتوانید ارائه خود را بدون مسدود کردن نور صفحه نمایش ارائه دهید، با این حال پروژکتورهای پرتاب کوتاه معمولاً محدوده زوم بسیار کمتری دارند (شاید هم اصلا وجود نداشته باشند) بنابراین باید به طور خاص در آن قرار گیرند.

با توجه به اهمیت خروجی لومن، به دنبال دستگاه هایی با حداقل روشنایی 4.000 انسی لومن باشید. این مقدار، اطمینان حاصل می کند که داده های پیش بینی شده شما به اندازه کافی روشن هستند.

راهنمای انتخاب ویدئو پروژکتور اداری تجاری

شما می توانید از نسبت تصویر 16:9 یا 16:10 استفاده کنید. معمولاً پیشنهاد می‌کنیم یک پروژکتور 16:10 WUXGA برای محیط اداری تهیه کنید، زیرا نسبت تصویر با وضوح بالا (بالاتر از 1080p) برای نسبت تصویر 16:10 است. 16:10 به شما امکان می دهد داده های بیشتری را در یک زمان روی صفحه نمایش دهید و توسط اکثر رایانه های مدرن پشتیبانی می شود، که اغلب منبع ویدیو در برنامه های تجاری است.

بسته به محتوایی که قصد نمایش آن را دارید، یک پروژکتور 1080p یا WUXGA باید برای نمایش داده‌هایی مانند صفحات اکسل، امور مالی و سایر ارائه‌ها که در آن‌ها توانایی دیدن جزئیات مهم است، کافی باشد. در کمتر موردی دیده شده است که نیاز به پروژکتور 4K در محیط های اداری داشته باشیم، مگر اینکه جزئیات ارائه شده بسیار مهم باشند.

درست مانند یک پروژکتور اتاق نشیمن، می توانید دستگاه را با یک پرده نمایش رد کننده نور محیط، استفاده کنید تا بدون توجه به نور اتاق، بهترین و واضح ترین تصاویر را دریافت کنید.

راهنمای خرید پروژکتور آموزشی کلاسی

پروژکتورها می توانند یادگیری را سرگرم کننده تر و جذاب تر کنند. بنابراین آنها یک ابزار عالی برای مربیان در همه سطوح هستند. پروژکتورهای کلاسی معمولاً به قابلیت های مشابه پروژکتورهای تجاری نیاز دارند، اما اغلب انتخاب از میان دستگاه هایی با وضوح تصویر پایینتر مناسب می باشد.

اگر نمیخواهید یک ویدئو پروژکتور کلاسی را به صورت ثابت نصب کنید، نیاز به پایه با قابلیت جا به جایی دارید و احتمالا پروژکتور پرتاب کوتاه نیز برای شما مناسب خواهد بود.

راهنمای انتخاب پروژکتور کلاسی

داشتن یک پروژکتور آموزشی با بلندگوهای داخلی می تواند ارائه ها را بسیار آسان تر کند زیرا فرآیند راه اندازی ساده تر می باشد، با این حال بلندگوهای داخلی برای هر پروژکتور چند رسانه ای اغلب بسیار ضعیف هستند و ممکن است سطوح صوتی و وضوح مناسب را برای برنامه شما ارائه نکنند.

همچنین در بخش پورت های ورودی نیز، مطمئن شوید که گزینه های مناسب برای فعالیت های شما وجود دارند.

پروژکتور سالن کنفرانس یا همایش

وقتی نوبت به انتخاب یک پروژکتور سالن کنفرانس می رسد، بستگی به این دارد که برای چه چیزی استفاده شود. باید بدانید که پروژکتور دقیقا چه کاربردی خواهد داشت. آیا قرار است در آن فیلم پخش شود یا فایل های مشابه فایل های اداری؟

همچنین در مورد پرده نمایش مورد استفاده در سالن های همایش نیز، معمولا پرده های بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرند تا تصاویر مورد نیاز برای تعداد زیادی از افراد را به وجود بیاورند. با توجه به پیچیدگی هایی که راهنمای خرید پروژکتور سالن کنفرانس دارد، بهتر است تا این موضوع را در مطلبی مجزا مورد بررسی قرار دهیم.

راهنمای انتخاب پروژکتور گیمینگ (مخصوص بازی)

هنگامی که به دنبال خرید پروژکتور مخصوص بازی هستید، چند مشخصه اصلی وجود دارد که باید به آنها دقت داشته باشید.

سه ویژگی مهم عبارتند از:

  • وضوح
  • زمان تاخیر
  • نرخ تازه سازی پروژکتور (رفرش ریت)

اگر از یک کنسول بازی استفاده می‌کنید که از وضوح 4K پشتیبانی می‌کند، مطمئناً پیشنهاد می‌کنیم یک پروژکتور 4K تهیه کنید تا بتوانید حداکثر لذت را از قابلیت‌های گرافیکی کنسول یا رایانه خود ببرید.

زمان تاخیر زمانی است که فشار دادن دکمه روی کنترل یا دستگاه ورودی شما طول می کشد تا عملکرد روی صفحه نمایش داده شود. برای بازی های رقابتی، مانند تیراندازی اول شخص، به طور ایده آل بهتر است تاخیر ورودی 30 میلی ثانیه یا کمتر با هدف کمتر از 16 میلی ثانیه داشته باشد.

با اینکه معمولا پروژکتور ها دارای تاخیر زیادی هستند، اما پروژکتور های گیمینگ، بسیار سریعتر از پروژکتور های معمولی هستند.

نرخ تازه سازی، تعداد دفعاتی است که مانیتور با تصاویر جدید در هر ثانیه به روز می شود.هنگامی که صحبت از مانیتورهای بازی می شود، به طور فزاینده ای، رفرش ریت (یا نرخ فریم) 120 هرتز، 144 هرتز و حتی 240 هرتز در بازار مشاهده می شوند. در حالت ایده آل برای یک پروژکتور بازی، شما پروژکتوری می خواهید که دارای نرخ تازه سازی حداقل 120 هرتز باشد.

از آنجایی که بازی در اتاقی با نور زیاد سرگرم‌ کننده‌تر است، خرید یک پروژکتور مخصوص بازی که به اندازه کافی روشنایی دارد تا یک تجربه بازی شگفت‌انگیز و همه‌جانبه را به شما ارائه دهد، مهم است.

راهنمای خرید انواع پروژکتور

انواع مختلفی از پروژکتورهای چند رسانه ای وجود دارد که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند. با این حال، می توانید پروژکتورها را بر اساس فاصله پرتاب به سه طبقه بندی اصلی تقسیم کنید:

  • پرتاب منظم (A.K.A. طولانی یا استاندارد)
  • پرتاب کوتاه
  • پرتاب فوق العاده کوتاه

آشنایی با فاصله پرتاب در پروژکتور

اولین قدم برای خرید یک پروژکتور جدید، تعیین فاصله پرتابی است که نیاز دارید. این مشخص می کند که چه نوع پروژکتوری باید تهیه کنید. وقتی فاصله پرتاب را فهمیدید، انتخاب های شما به میزان قابل توجهی محدود می شود.

راهنمای خرید انواع پروژکتور

اگر مکان مورد نیاز برای نصب پروژکتور در اختیار شما باشد، باید فاصله بین جایی که باید پروژکتور را قرار دهید تا جایی که صفحه نمایش نصب می شود را اندازه گیری کنید. این فاصله به عنوان “فاصله پرتاب” نامیده می شود. سپس می توانید یک پروژکتور سینمایی پیدا کنید که بتواند اندازه تصویر مورد نظر را بر اساس جایی که پروژکتور باید قرار گیرد ایجاد کند.

 

از طرف دیگر، اگر مکان مورد نیاز برای نصب پروژکتور را در اختیار ندارید و می‌دانید که چه اندازه تصویری را می‌خواهید پخش کنید، می‌توانید از نسبت پرتاب پروژکتور برای تعیین محل قرارگیری پروژکتور برای ایجاد آن اندازه استفاده کنید. “نسبت پرتاب” یک پروژکتور = فاصله پرتاب / عرض تصویر. به عنوان مثال، نسبت پرتاب 1.5 به این معنی است که برای هر 1 فوت عرض تصویر، فاصله پرتاب باید 1.5 فوت باشد.

می توانید از فرمول نسبت پرتاب و تغییرات آن برای کمک به انتخاب پروژکتور یا اندازه صفحه نمایش ایده آل بر اساس نیازهای خود استفاده کنید. با فرمول نسبت پرتاب، می توانید تعیین کنید:

  • نسبت پرتاب ایده آل بر اساس فاصله پرتاب مورد نیاز و اندازه تصویر شما

TR = TD / IW

(نسبت پرتاب = فاصله پرتاب / عرض تصویر)

  • محل قرار دادن پروژکتور با توجه به نسبت پرتاب آن و اندازه تصویر مورد نیاز شما

TD = TR x IW

(فاصله پرتاب = نسبت پرتاب x عرض تصویر)

  • عرض تصویری که یک پروژکتور با توجه به نسبت پرتاب و فاصله پرتاب آن تولید می کند

IW = TD / TR

(عرض تصویر = فاصله پرتاب / نسبت پرتاب)

بسیاری از پروژکتورها دارای بزرگنمایی قابل تنظیم هستند که به شما “محدوده پرتاب” می دهد. می توانید پروژکتور خود را در هر جایی در آن محدوده پرتاب قرار دهید و از زوم برای دستیابی به اندازه تصویر مورد نیاز از فاصله پرتاب مشخص شده استفاده کنید.

پرتاب استاندارد

پروژکتورهای پرتاب استاندارد یا پرتاب معمولی رایج ترین نوع هستند. معمولاً این دستگاه‌ها نسبت پرتابی بین 1.5:1 تا 2:1 دارند، بنابراین برای هر فوت عرض تصویر، پروژکتور باید 1.5 تا 2 فوت دورتر از پرده نمایش پروژکتور قرار گیرد.

پروژکتورهای پرتاب استاندارد معمولاً دارای یک لنز ثابت هستند که در محفظه تعبیه شده و قابل تغییر نیستند. برخی از پروژکتورها بدون لنز ارائه می شوند که به شما امکان می دهد لنز اختیاری را انتخاب کنید که نسبت پرتاب مناسب برای کاربرد خاص شما را داشته باشد.

پرتاب کوتاه

پروژکتورهای پرتاب کوتاه معمولاً دارای نسبت پرتاب 0.38:1 – 1.4:1 هستند. آنها یک گزینه عالی برای ارائه در کلاس های درس یا اتاق های اداری هستند زیرا می توانند نزدیک تر به صفحه نمایش قرار گیرند و اغلب از ایجاد سایه یا مسدود کردن تصویر با قرار گرفتن بین پروژکتور فیلم و صفحه جلوگیری می کنند.

پرتاب فوق العاده کوتاه

در حالی که پروژکتورهای پرتاب بسیار کوتاه (UST) مدتی است که در محیط های آموزشی وجود داشته اند، برای سینمای خانگی جدیدترین شوق در دنیای پروجکشن هستند. این دستگاه‌ها مستقیماً زیر صفحه نمایش قرار می‌گیرند و به آن‌ها اجازه می‌دهند تصویر بزرگی با فاصله پرتاب بسیار کمی تولید کنند. نسبت پرتاب یو اس تی زیر 0.37:1 است.

استفاده از پروژکتور Ultra Short Throw نسبت به سایر انواع پرتاب مزایای بسیار زیادی دارد.

پرتاب بلند

همانطور که احتمالاً از نام آن حدس می زنید پروژکتورهای پرتاب طولانی پروژکتورهایی هستند که نسبت پرتاب آنها بیشتر از 2:1 باشد. بیشتر موقعیت‌های مسکونی نیازی به دستگاهی با این فاصله پرتاب ندارند. احتمال بیشتری وجود دارد که اینها را در یک سینمای تجاری، سالن های کنفرانس یا سالن بزرگی که پروژکتور باید به میزان قابل توجهی از صفحه نمایش فاصله داشته باشد، پیدا کنید.

لنز اختیاری

واحدهای لنز اختیاری پروژکتور هایی هستند که توانایی استفاده از لنزهای مختلف بسته به شرایط را دارند تا بتوان از آنها برای دستیابی به نسبت پرتاب انواع دیگر دستگاه های پروجکشن استفاده کرد.

ویدئو پروژکتور

مینی پروژکتور

پروژکتورهای مینی یا گاهی اوقات جیبی، پروژکتورهای ارزان قیمت هستند که مشابه انواع دیگر دیتا پروژکتور ها می باشند، اما همانطور که از نامشان پیداست بسیار کوچکتر هستند. معمولا این دستگاه ها دارای باتری داخلی می باشند و  قابلیت حمل بیشتری دارند که در سفرهای کمپینگ یا همراه داشتن آنها برای یک سخنرانی تجاری، عالی عمل می کند.

راهنمای مشخصات فنی ویدئو پروژکتور

در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور، تعدادی ویژگی وجود دارد که باید در یک پروژکتور جستجو کنید که به شما کمک می کند بهترین را برای خود انتخاب کنید. این ویژگی ها شامل منبع نور، روشنایی، چیپست، وضوح، نسبت تصویر، نسبت کنتراست، طیف رنگ و چند ویژگی دیگر است. هر یک از این عوامل می تواند شما را در انتخاب ویدئو پروژکتور مناسب راهنمایی کنند.

منبع نور دیتا پروژکتور

احتمالاً مهم ترین جزء هر پروژکتور منبعی است که نور در آن تولید می شود. پروژکتورها عمدتا از یکی از سه منبع نور استفاده می کنند: لامپ، لیزر و LED. هر منبع نوری مزایا و معایب خود را دارد که به صورت کامل در جدول زیر به آنها اشاره کرده ایم:

نوع پروژکتور پروژکتورهای لامپ پروژکتورهای لیزری پروژکتورهای LED
درباره منبع لامپ ها کلاسیک هستند زیرا لامپ ها همان چیزی بودند که در اولین پروژکتورها استفاده می شد. البته تکنولوژی لامپ به طور قابل توجهی پیشرفت کرده است. لامپ هایی که امروزه پیدا می کنید معمولاً با متال هالید (شکلی از لامپ تنگستن) ساخته می شوند. پروژکتورهای لیزری به سرعت در حال تبدیل شدن به مطلوب ترین منبع نور هستند. لیزرهای حالت جامد که امروزه در پروژکتورهای لیزری مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار روشن هستند، دارای فضاهای رنگی گسترده تر، سطوح سیاه عمیق هستند و هرگز نیاز به تعویض لامپ ندارند. اکثر پروژکتورهای LED روشنایی قابل توجهی ارائه نمی دهند. آنها دارای خروجی لومن کم، تراشه های تصویربرداری با کیفیت پایین هستند که تصاویری با کیفیت کمتر تولید می کنند. معمولاً آنها را در پروژکتورهای ارزان قیمت و پیکو پروژکتورهای کوچک پیدا خواهید کرد. برخی از پروژکتورهای LED با کیفیت در بازار وجود دارد، اما این پروژکتورها معمولا وضوح 4K را ارائه نمی دهند.
مزایا تعویض لامپ به شما امکان می دهد پروژکتور را مدت بیشتری نگه دارید / قیمت ارزان تر به طور قابل توجهی بیشتر دوام می آورد (بیش از 20000 ساعت) / به برق کمتری نیاز دارد / نیازی به تعویض لامپ نیست / روشنایی و رنگ های دقیق را برای مدت طولانی تری حفظ می کند برق کمتری مصرف می کند / بدون گرم شدن / می تواند جمع و جورتر باشد / ارزان
معایب وقتی آن را روشن می کنید باید گرم شود / لامپ ها باید تعویض شوند (بیش از 5000 ساعت) / خیلی گرم میشه / تولیدکنندگان ممکن است ساخت لامپ مورد نیاز را متوقف کنند گران تر / اگر مستقیماً به لیزر نگاه کنید می تواند باعث آسیب چشم شود / نمی توانید منبع نور را جایگزین کنید کیفیت عکس آنچنان خوب نیست / اکثر تولیدکنندگان معتبر از آنها استفاده نمی کنند

با توجه به مزایای بیشتری که پروژکتور لیزری و پروژکتور های مبتنی بر لامپ دارند، ما همیشه خرید این محصولات را نسبت به پروژکتور های LED پیشنهاد میکنیم.

راهنمای روشنایی ویدئو پروژکتور

روشنایی که شدت روشنایی نیز نامیده می شود، یکی از مهمترین ویژگی های پروژکتور است و بر حسب لومن اندازه گیری می شود. هر چه لومن بیشتر باشد، پروژکتور روشن‌تر می‌شود. دو اندازه گیری روشنایی وجود دارد که می تواند به شما در انتخاب پروژکتور مناسب برای شرایط نوری داده شده کمک کند:

راهنمای انتخاب روشنایی پروژکتور

  1. روشنایی سفید
  2. روشنایی رنگی

 روشنایی سفید (خروجی نور سفید) مقدار کل نور سفید ساطع شده از پروژکتور را بدون اندازه گیری رنگ نشان می دهد. روشنایی رنگ (خروجی نور رنگی) میزان روشنایی رنگ های پیش بینی شده قرمز، آبی و زرد را اندازه می گیرد. هرچه این عدد بیشتر باشد، رنگ ها با جزئیات بیشتر و زنده تر ظاهر می شوند.

اگر روشنایی رنگ پروژکتور کمتر از روشنایی سفید آن باشد، ممکن است تصاویر و جزئیات نمایش داده شده تیره یا کسل کننده باشند. تقریباً همه پروژکتورهای 4K دارای روشنایی رنگی برابر یا بیشتر از روشنایی سفید هستند. با این حال، اکثر پروژکتورها تفاوتی در رنگ سفید و رنگ ندارند و فقط یک روشنایی ترکیبی ارائه می دهند.

بنابراین معمولاً باید واحدها را با خروجی لومن کلی آنها مقایسه کنید. هر لومنی که یک پروژکتور به عنوان حداکثر خروجی تبلیغ می شود، و در حالی که این روشن ترین نورهای نوری را به شما میدهد، “بهترین” پروژکتور نخواهد بود. به همین دلیل است که اندازه گیری به نام “ANSI Lumens” وجود دارد.

روشنایی مناسب برای محیط های مختلف:

  • 1000 انسی لومن: محیط های خانگی و تاریک
  • 2000 انسی لومن: محیط های خانگی با روشنایی متوسط
  • 2500 انسی لومن: پذیرایی خانگی
  • 3000 انسی لومن: تماشای فیلم در فضای باز (ابعاد کوچک)
  • 3500 انسی لومن: کلاس درس
  • 4500 انسی لومن: اتاق جلسات روشن
  • 5000 انسی لومن: سالن کنفرانس بزرگ

چیپست یا تکنولوژی پروژکتور

چیپست فناوری است که باعث می شود یک پروژکتور دیجیتال کار کند. اینها تراشه های کامپیوتری هستند که ویدئویی را که روی صفحه می بینید تولید می کنند. در دنیای فناوری پروجکشن دیجیتال، سه نوع اصلی چیپست وجود دارد. DLP، LCD و LCoS. اغلب از ما سوال می شود که کدام تراشه بهترین است. هر سه، تصاویر خوبی تولید می کنند، اما هر کدام ویژگی هایی دارند که باعث تمایز آنها با بقیه پروژکتور ها شده است:

DLP (پردازش نور دیجیتال)

چیپست های DLP از آینه های کوچک و چرخ رنگی دایره ای برای ایجاد تصویری که روی صفحه می بینید استفاده می کنند.

LCD (نمایشگر کریستال مایع)

چیپست های LCD از سه پنل کریستال مایع استفاده می کنند که هر کدام یک تصویر با رنگ های اصلی (قرمز، سبز و آبی) ایجاد می کنند. در کنار هم قرار دادن تصاویر، تصویر روی صفحه را به شما می دهد.

LCoS (کریستال مایع روی سیلیکون)

چیپست های LCoS از تراشه های کریستال مایع با پشتی آینه ای استفاده می کنند. بنابراین آنها منعکس کننده هستند، مانند DLP، اما نور را با استفاده از کریستال مایع، مانند LCD، مسدود می کنند.

مقایسه فناوری های مختلف پروژکتور

تکنولوژی DLP LCD LCOS
برند هایی که از آن استفاده می کنند Optoma, BenQ, Mitsubishi, Samsung, LG, Vava, Hisense Epson, Panasonic JVC, Sony
نسبت کنتراست خوب بهتر عالی
سطوح سیاه خوب بهتر عالی
خروجی نور عالی عالی خوب
رنگ عالی عالی بهتر
تاری حرکت عالی عالی خوب
اثر رنگین کمان خوب عالی عالی
همگرایی عالی خوب خوب

وضوح تصویر

وضوح ویدئو پروژکتور یکی از مهمترین ویژگی هایی است که باید در راهنمایی خرید ویدئو پروژکتور به آن اشاره داشته باشیم. رزولوشن توضیح می‌دهد که یک تصویر پیش‌بینی‌شده بر اساس تعداد پیکسل‌هایی که می‌توانند در یک فضای معین نمایش داده شوند، چقدر شفاف خواهد بود.

رزولوشن که به آن وضوح تصویر نیز گفته می‌شود، به عنوان تعداد پیکسل‌هایی تعریف می‌شود که برای ایجاد یک تصویر در کادر قرار می گیرند. به عنوان تعداد پیکسل ها روی محور افقی با تعداد پیکسل های روی محور عمودی نشان داده می شود.

هر چه رزولوشن پروژکتور بالاتر باشد، پیکسل های تصویر بیشتر خواهد بود و زمانی که پیکسل های تصویر بیشتر باشد، جزئیات تصویر بیشتر می شود.

 

دو رزولوشن رایج امروزه 1080p (همچنین به عنوان Full HD یا FHD شناخته می شود) با وضوح 1920×1080 پیکسل و 4K (همچنین به عنوان Ultra High Definition یا UHD شناخته می شود) که دارای وضوح استاندارد 3840 x 2160 است.

همچنین ممکن است با پروژکتورهای HD 720p روبرو شوید، اما با این پروژکتورها، دیدن پیکسل‌هایی که تصویر را تشکیل می‌دهند بسیار آسان است که می‌تواند شما را از تجربه تماشای تصاویر با کیفیت محروم کند.

انتخاب نسبت تصویر

نسبت تصویر پروژکتور، نسبت بین عرض و ارتفاع تصویر نمایش داده شده است. وقتی صحبت از ویدئو پروژکتورها می شود، سه نسبت تصویر متداول وجود دارد:

  • 16:9 (HDTV, 1080p, 4K UHD)
  • 16:10(WXGA & WUXGA)
  • 4:3(XGA & SXGA)

رایج ترین پروژکتورها دارای نسبت تصویر 16:9 هستند. اکثر سرویس های تلویزیونی و استریم در این قالب پخش می شوند. 16:9 نیز بهترین نسبت برای نمایش فیلم های سینمایی 2.35:1 و 2.4:1 است. به همین دلیل است که انتخاب شماره یک برای سینمای خانگی عالی است.

نسبت تصویر

اغلب می خواهید یک پروژکتور WUXGA 16:10 برای تنظیمات اداری و ارائه تهیه کنید. نمایشگرهای رایانه ای بیشتر و بیشتر از این نسبت تصویر استفاده می کنند، بنابراین اگر میخواهید پروژکتور را به سیستم های کامپیوتری متصل کنید، به این نسبت تصویر نیاز خواهید داشت. به دلیل فرمت بلندتر از 16:9، می‌توانید داده‌های بیشتری را در یک زمان روی صفحه، نمایش دهید و آن را برای ارائه ایده‌آل می‌کند. تصویر شما همان تعداد پیکسل افقی 1080p (عرض) دارد اما کمی بلندتر است.

تلویزیون قبلاً در قالب 4:3 (با کیفیت استاندارد) پخش می شد اما بیشتر به فرمت 16:9 (با کیفیت بالا) منتقل شده است. به همین دلیل است که پروژکتورهای 4:3 کمتر رایج می شوند. اگر قصد دارید بیشتر از رسانه‌های قدیمی‌تر استفاده کنید، توصیه می‌کنیم از پرتو 4:3 استفاده نکنید، زیرا محتوای زیادی در این نسبت تصویر تولید نمی‌شود.

راهنمای نسبت کنتراست پروژکتور

اگر قصد خرید دیتا پروژکتور را داشته باشید، نسبت کنتراست یکی از مهمترین ویژگی ها در انتخاب ویدئو پروژکتور است. نسبت کنتراست یکی از بهترین راه ها برای تعیین کیفیت پروژکتور نیز می باشد.

در ساده ترین شکل، نسبت کنتراست، نسبت بین نور بازتاب شده از یک تصویر تمام سفید و یک تصویر کاملا سیاه است.

بنابراین اگر یک پروژکتور سینمایی دارای نسبت کنتراست 3000:1 باشد، یک تصویر سفید 3000 برابر روشن تر از تصویر سیاه است. هرچه نسبت کنتراست بالاتر باشد، جزئیات بیشتری را می توانید در ویدیوی مورد نظر مشاهده کنید. هرچه جزئیات بیشتری را در ویدیو ببینید پروژکتور بهتر است.

راهنمای نسبت کنتراست ویدئو پروژکتور

به عنوان مثال، JVC NZ8 دارای نسبت کنتراست باورنکردنی 80000:1 است که تقریباً هر پروژکتور سینمای خانگی دیگری در بازار را شکست می دهد. با این حال، دیدن سازنده ای که ادعا می کند نسبت کنتراست دستگاه آنها 2,000,000:1 است غیرمعمول نیست این سازندگان از اندازه گیری کامل روشن/خاموش استفاده می کنند در حالی که JVC از کنتراست ANSI دقیق تر استفاده می کند.

به همین دلیل است که قبل از خرید دستگاه خود، برای درک بهتر نسبت کنتراست واقعی، باید نظرات مستقل پروژکتور و بررسی محصول را بخوانید و یا تصاویر ایجاد شده توسط پروژکتور را مورد بررسی قرار دهید.

محدوده رنگ و دقت رنگ

به بیان ساده، وسعت طیف رنگی است که یک دستگاه نمایشگر می تواند نشان دهد. هرچه وسعت رنگ گسترده تر باشد، رنگ های بیشتری می تواند تولید کند. به طور معمول پروژکتورها ادعا می کنند که درصدی از یکی از سه محدوده رنگ RGB، DCI-P3، Rec را پوشش می دهند.

پروژکتورهای خوب می توانند 95 درصد یا بیشتر از طیف رنگی پیشرفته DCI-P3 را ارائه دهند و برخی از مدل های بالاتر حتی می توانند تا 75 درصد از BT مورد نیاز را ارائه دهند. فضای رنگی 2020 حتی برخی از پروژکتورها مانند LSP9T سامسونگ بسیار کوتاه هستند که بیش از 100٪ BT را پوشش می دهد. فضای رنگی 2020 این ارقام به طور کلی بسیار بالاتر از آن چیزی است که اکثر تلویزیون های 4K می توانند ارائه دهند که یک مزیت بزرگ نسبت به صفحه نمایش های تخت است.

وسعت رنگ یک جزء مهم برای دقت رنگ است. وقتی به تصویر روی صفحه نگاه می‌کنید و رنگ‌ها دقیق نیستند، بلافاصله این حس را پیدا می‌کنید که چیزی در تصویر کم است.

اکثر پروژکتورها کالیبره نشده اند. بنابراین در حالی که ممکن است برخی از بررسی‌ها را مشاهده کنید که نشان می‌دهد ممکن است پروژکتور کمی قرمز رنگ باشد، به‌عنوان مثال، به این دلیل است که هنوز کالیبره نشده است.

نتیجه نهایی کالیبراسیون این است که دستگاه شما در محدوده رنگ، دقیق است. با این حال، اگر محتوای شما از یکی از فضاهای رنگی فراتر رود، بدون در نظر گرفتن کالیبراسیون، مقداری از دقت رنگ را از دست خواهید داد.

HDR

در ارتباط با طیف رنگی، توانایی پروژکتور سینمای خانگی برای نمایش دقیق محتوای HDR چیزی است که پروژکتور های حرفه ای را از دستگاه های معمولی متفاوت می کند.

HDR مخفف High-Dynamic-Range است. HDR تکنیک تصویربرداری برای بازتولید طیف بیشتری از درخشندگی نسبت به آنچه با تصویربرداری استاندارد امکان پذیر است می باشد. این بدان معنی است که شما زنده ترین و واقعی ترین رنگ های ممکن را دریافت می کنید.

محتوای بیشتری در HDR منتشر می شود، بنابراین اگر می خواهید بهترین کیفیت تصویر را به دست آورید، باید پروژکتوری تهیه کنید که بتواند محتوای HDR را مدیریت کند.

به دنبال پروژکتوری با درصد پوشش حداکثری از فضای رنگی BT.2020 باشید. هر چه درصد پوشش بیشتر باشد، پروژکتور قادر به نمایش رنگ های بیشتری است.

عمر لامپ پروژکتور

عمر لامپ اندازه گیری طول عمر منبع نور است. این اغلب یک ویژگی نادیده گرفته شده در انتخاب یک پرتو سینمای خانگی است.

یک لامپ بسته به پروژکتور و حالت تصویری که استفاده می شود، عمر متوسط بین 3000 تا 5000 ساعت خواهد داشت. البته بعد از اتمام طول عمر مفید لامپ پروژکتور، می توانید لامپ جدیدی را بر روی دستگاه نصب کنید.

یک لامپ نیز هر چه بیشتر در طول عمر مورد استفاده قرار گیرد شروع به کم‌نور شدن می‌کند و به طور مداوم روشنایی آن کاهش می‌یابد. از آنجایی که لامپ ها مقادیر قابل توجهی گرما تولید می کنند، مهم است که همیشه اجازه دهید پروژکتور مبتنی بر لامپ شما پس از خاموش کردن، خنک شود و اجازه دهید فن ها آن گرما را دفع کنند.

پروژکتورهای مبتنی بر لیزر دارای یک منبع سبک هستند که عموماً بیش از 20000 ساعت استفاده بدون تعمیر و نگهداری و بدون تیرگی را فراهم می کند. آنها برای کسانی که می خواهند پروژکتورهای خود را برای مدت طولانی استفاده کنند ایده آل هستند و اغلب هزینه طول عمر کمتری نسبت به پروژکتور های مبتنی بر لامپ با تعداد لامپ های مورد نیاز برای رسیدن به 20000 ساعت دارند.

عمر لامپ در پروژکتورهای لیزری بیشتر از پروژکتورهای لامپ است. بیشتر پروژکتورهای لیزری دارای عمر لامپ 20000+ ساعت هستند.

درگاه های ارتباطی

قبل از اینکه بتوانید یک فیلم یا ارائه پاورپوینت را روی یک صفحه نمایش بزرگ قرار دهید، باید منبع ویدیو را به پروژکتور متصل کنید. هر نوع پروژکتور دارای مجموعه ورودی و خروجی خاص خود است. اتصالات مورد نیاز شما بر اساس استفاده متفاوت است.

مهمترین اتصال پورت HDMI است. کابل های HDMI سیگنال های دیجیتالی تصویری و صوتی دیجیتال را بین دستگاه ها انتقال می دهند. آنها از سیگنال های ویدئویی با کیفیت استاندارد، کیفیت بالا و Ultra HD به همراه فرمت های صوتی استریو و صدای فراگیر پشتیبانی می کنند.

قابلیت‌های پهنای باند HDMI در مورد قدرت سیگنال، وضوح و مدیریت HDR بسیار مهم است. برای انتقال وضوح 4k فقط به 10.2 گیگابایت پهنای باند نیاز دارید، اما برای ارسال HDR به 18 گیگابایت نیاز دارید. بیشتر کابل‌ها می‌توانند نیاز 18 گیگابایتی را در طول‌های کوتاه‌تر انجام دهند، اما برای کارکردهای طولانی‌تر به کابل های مخصوص نیاز است.

درگاه های ویدئو پروژکتور

پروژکتور سینمای خانگی شما ممکن است دارای پورت های دیگری مانند کامپوننت ویدئو، VGA، اسلات کارت SD و پورت USB باشد. خروجی های صوتی به شما این امکان را می دهد که به سیستم صوتی متصل شوید.

مطمئن شوید که نوع و تعداد پورت های اتصال مناسبی را که نیاز دارید، بر روی پروژکتور قرار گرفته است. اگر می خواهید پخش کننده بلوری، کنسول بازی و جعبه کابل HD را به دستگاه خود وصل کنید، باید یک پروژکتور سینمای خانگی با حداقل سه ورودی HDMI تهیه کنید.

بلندگوهای داخلی

تعداد زیادی پروژکتور مصرفی وجود دارد که با بلندگوهای داخلی عرضه می شوند. اما اگر تصمیم می گیرید بر اساس بلندگوهای داخلی کدام پروژکتور را انتخاب کنید، این کار را نکنید.

اکثر پروژکتورهایی که دارای  بلندگوی داخلی هستندن، کیفیت صدای پایینی دارند. علاوه بر این، با توجه به مکان قرار گیری پروژکتور (معمولا در ارتفاع)، صدا غوطه ور نخواهد بود زیرا احساس نمی شود صدا از آنچه روی صفحه اتفاق می افتد می آید. شما باید یک پروژکتور را بر اساس کیفیت تصویر بخرید و نه صدا.

استفاده از بلندگوهای خارجی بسیار بهتر خواهد بود.

راهنمای خرید پروژکتور 3D

یک پروژکتور سه بعدی دقیقاً مانند یک پروژکتور معمولی کار می کند زیرا از منبع نور برای نمایش تصویر روی صفحه استفاده می کند. تفاوت در این است که می تواند با پخش تصاویر جداگانه از یک ویدیو روی هر یک از چشمان شما جلوه ای سه بعدی ایجاد کند.

آیا می توانم فیلم های سه بعدی را روی پروژکتور خود پخش کنم؟ پاسخ در یک پروژکتور استاندارد نیست. برای تفسیر سیگنال‌های سه‌بعدی از رسانه منبع، باید یکی از سخت‌افزارها را داشته باشید.

برای دیدن سه بعدی به عینک های سه بعدی استریوسکوپی مخصوص نیز نیاز دارید. انواع مختلف پرتوهای ویدئویی به عینک سه بعدی خود نیاز دارند. پروژکتور از فناوری های مختلف عینک های سه بعدی استفاده می کنند، بنابراین مطمئن شوید که عینک هایی را خریداری می کنید که با پروژکتور خاص شما سازگار است.

راهنمای انتخاب پرده نمایش ویدئو پروژکتور

اگر می خواهید بیشترین بهره را از پروژکتور خود ببرید، باید از پرده نمایش پروژکتور استفاده کنید. صفحه نمایش های اختصاصی با پوشش های نوری ساخته شده اند که خاصیت انعکاسی آنها را افزایش می دهد. این به شما بهترین تصاویر ممکن را می دهد. صفحه نمایش ها مزایای قابل توجهی از جمله وضوح تصویر بالاتر، دقت رنگ، روشنایی بیشتر و تصویر صاف بدون تحریف را ارائه می دهند.

یک دیوار ساده به اندازه یک صفحه سینما نور را منعکس نمی کند. این امر بر وضوح تصویر در حال پخش تأثیر منفی می گذارد و حتی فیلم را مخدوش یا محو می کند.

حتی بهترین دیوارهایی که به خوبی رنگ شده اند دارای لکه ها، حباب ها، قطرات رنگ و بافت خواهند بود. هر یک از این عیوب زمانی که نور یک پروژکتور به آنها برخورد می کند برجسته می شود. این لکه ها تجربه تماشای شما را خراب می کنند.

منبع مطلب

2 دیدگاه در “راهنمای خرید ویدئو پروژکتور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *